5 SIMPLE TECHNIQUES FOR ρεφλεξολογια αθηνα

5 Simple Techniques For ρεφλεξολογια αθηνα

5 Simple Techniques For ρεφλεξολογια αθηνα

Blog Article

(Λουλούδια, καρποί, φύλλα, ρίζες, κοτσάνια, βλαστάρια, φλοιοί, ακόμα και σπόροι.)

Η επικοινωνία με τον θεραπευτή και η σχέση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Πολλές φορές έχω δει ασθενείς οι όποιοι έρχονται φοβισμένοι και όταν πάω να τους αγγίξω ή να κάνω κάποια κινητοποίηση στο σώμα τους λένε «μην με πονέσετε», γι’ αυτό και φροντίζω να προετοιμάζω τον ασθενή για τη θεραπεία.”

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

"Χαμόγελο του Παιδιού": Μάς προβληματίζει ο θάνατος των δύο βρεφών στην Πάτρα, σε έναν χρόνο

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό της, η οστεοπαθητική είναι ένα σύστημα εκτίμησης και θεραπείας που δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορροπίες.

Οι θαυμαστοί μηχανισμοί αυτοθεραπείας του ανθρώπινου σώματος και πώς να τους ενισχύσουμε

 Διάβασε εδώ κάποιες βασικές σκέψεις που αξίζει να κάνεις εάν έχει περάσει από το μυαλό σου να στραφείς σε εναλλακτικές πρακτικές. 

Πρακτικά η θεραπεία πραγματοποιείται με τα χέρια του οστεοπαθητικού, με μαλάξεις, τραβήγματα και χειρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του ασθενούς.

ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες

Δηλαδή με ειδικές βελόνες, πιέζουν, αποδεσμεύουν, η χαλαρώνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπου αντιστοιχούν στο μέρος που θέλουν να επέμβουν.

Διαβάστε: Εναλλακτικές Αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες

Σκοπός του ήταν να ενεργοποιηθεί έτσι ο μηχανισμός αυτό-θεραπείας του πάσχοντος. Επέμενε δε ότι «ο οστεοπαθητικός δεν ήταν ποτέ άμεσα υπεύθυνος για την ίαση. Απλώς λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ασθενούς και της δημιουργίας που ενεργούσε ανεξάρτητα.»

Υπάρχουν "εναλλακτικές" θεραπείες που δεν έχουν βασιστεί σε ελεγμένες, επιστημονικές μεθόδους, check here και που η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένη ή αποδεκτή ιατρικά. Πολλές φορές μπορεί ακόμα και να βασίζονται σε αντιεπιστημονικές ή σε μεταφυσικές θεωρήσεις.

Η άρθρωση «μπλοκάρει». Χάνει κίνηση και γίνεται πιο δύσκαμπτη. Αυτό δημιουργεί στους μυς της περιοχής την ανάγκη να κάνουν “υπερπροσπάθεια” για να την κινήσουν και “υπερωρίες”, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπασμού και αδυναμίας -λόγω εστιασμένης τοπικής “υπερκόπωσης”.

Report this page